Tips om de tuin mooier en gezelliger te maken

Zodra ik ’s morgens de deur uit ga merk ik dat het al weer steeds iets sneller licht wordt. Dit betekent dat we weer richting…

by 

Zodra ik ’s morgens de deur uit ga merk ik dat het al weer steeds iets sneller licht wordt. Dit betekent dat we weer richting het voorjaar gaan en dat voelt zo fijn. Stiekem ben ik al weer wat vaker in de tuin te vinden. Veel bomen kunnen nu gesnoeid worden en ook kunnen de bladeren opgeruimd worden. Het ziet er nu nog wat rommelig uit, maar voor we het weten zitten we weer van onze tuin te genieten. Om alvast wat voorbereidingen te treffen ben ik gaan kijken naar mooie inspiratie om de tuin dit voorjaar nog mooier en gezelliger te maken. Ik heb hiervoor mijn tips onder elkaar gezet.

Ga de hoogte in

Mijn grootste tip om de tuin gezelliger en mooier te maken is door in de hoogte te gaan werken. Veel tuinen missen vaak diepte, waardoor ze wat saai en sfeerloos ogen. Met name tuinen van nieuwbouwwoningen zijn lastig om mooi in te richten. Maar door een hoge boom, een pergola of een mooie overkapping te plaatsen zorg je voor meer diepte in de tuin en ziet het er veel completer en mooier uit. Maar ook door klimplanten of een hangmat toe te voegen aan de tuin, werk je de hoogte in. Een hangmat zou ikzelf nog heel fijn vinden. Heerlijk om tijdens de zomermaanden in te hangen of de kinderen in te laten spelen.

Een fijne zitplek in de tuin

Kies een plek uit in de tuin waar je het liefst zit. Besteedt hier zo veel mogelijk aandacht aan door een fijne tuinset en kleed het gezellig aan. Het is aan te raden om voor een zitplek te kiezen die zowel in de zon als in de schaduw staat. Zo geniet je tijdens de voorjaar al van het heerlijke zonnetje en kun je tijdens de warme zomermaanden wat verkoeling op zoeken.

Verlichting

Net als in huis is verlichting in de tuin ook erg sfeervol. Het is dan ook erg gezellig om wat verlichting toe te voegen aan de zitplek, maar ook op andere plekken in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan verlichting langs de schutting, boven de eettafel of in de overkapping. Daarnaast zijn led-kaarsen ook erg gezellig. Wij hebben nu van die leuke lampenslingers in de tuin hangen. Ik hoop dat ze het deze zomer nog goed doen, want ze zijn niet van hele goede kwaliteit. En zo niet, dan ga ik ze zeker opnieuw aanschaffen. Ze zorgen voor een heerlijke sfeer in de tuin. En daarnaast zou je ook een leuke vlaggenlijn kunnen maken voor de tuin.

Tuinkleden

Ook wil ik graag een nieuw tuinkleed aanschaffen. Ik heb afgelopen jaren vooral juten kleden in de tuin gehad, maar helaas zijn deze echt af. Een tuinkleed is speciaal gemaakt om buiten neer te leggen, omdat ze voorzien zijn van een waterafstotende laag en een goede stevige onderlaag. Een tuinkleed accentueert de zitplek in de tuin op een hele mooie manier.

Tafeltje

Ieder jaar zeg ik het weer maar dit jaar wil ik echt het standaard tafeltje van onze loungeset vervangen voor een leuker tafeltje. Het liefst eentje van hout. Het nadeel is alleen wel dat deze iedere keer in de schuur gezet moet worden, maar het geeft wel een warme, gezellige sfeer aan de tuin. Vooral als het tafeltje nog extra gedecoreerd is met kaarsjes en vaasjes. Het standaard tafeltje doe ik natuurlijk niet weg en deze krijg dan nog zeker een plekje naast de loungebank.

Tuinkussens

Afgelopen zomer heb ik een aantal kussens bij H&M home besteld. Dit zijn geen echte tuinkussens maar passen perfect bij onze eettafel in de tuin. Ik wil eigenlijk nog op zoek gaan naar kussens die op de loungebank komen. Sierkussens zijn zo gezellig en maken de zithoek helemaal compleet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *