Is Fluoride ongezond?

Fluoride ongezond?Vroeger kreeg ik regelmatig fluor behandelingen. Ze hadden een lekker smaakje die ik zelf mocht uitkiezen en ik vond het dus erg leuk. Tegenwoordig…

by 

Fluoride ongezond?
Vroeger kreeg ik regelmatig fluor behandelingen. Ze hadden een lekker smaakje die ik zelf mocht uitkiezen en ik vond het dus erg leuk. Tegenwoordig doen ze dat niet meer, omdat er ook veel nadelen zitten aan fluoride en omdat de voordelen in steeds meer onderzoeken in twijfel worden getrokken.

Toch zit fluoride nog steeds in de meeste tandpasta’s en wordt het in verschillende landen zelfs aan kraanwater toegevoegd om de bevolking te helpen om sterke tanden te behouden…

In Nederland werd dat van 1953 tot 1976 ook gedaan, maar omdat gezondheidsklachten zoals migraine, maag- en darmklachten en depressies toenamen kwamen er protesten en juridische procedures en werd het toevoegen van fluoride in kraanwater gestopt.

😳Andere klachten die door fluoride kunnen ontstaan zijn slaapproblemen, vruchtbaarheidsproblemen, problemen met lever, stemmingswisselingen, hormoonklachten, stofwisselingsziektes, traag werkende schildklier, hartproblemen, kanker en hoofdpijn.

❗️Fluoride is een neurotoxine, ofwel een stof die de hersenen en het zenuwstelsel kan beschadigen. Het wordt ook gebruikt in rattengif en zenuwgas en is een afvalproduct van de aluminium- en kustmestindustrie.

😠Fluoride is dus niet zo onschuldig als vaak wordt gezegd.

🤔Op tandpasta staat dat het zo min mogelijk moet worden doorgeslikt en tegelijkertijd wordt er aan kindertandpasta een lekker smaakje toegevoegd. Hoe zou ik Milan moeten uitleggen dat hij het niet moet doorslikken?

💚Ik poets daarom met tandpasta zonder fluoride en sulfaat. Die van @drhauschka.nl vind ik heel fijn en die bevat alleen natuurlijke ingrediĆ«nten. Je kan daar code LIANN gebruiken. Voor Milan heb ik kindertandpasta van Weleda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *