Leuke dingen om te doen in de winter!

De winter is vaak seizoen waar we toch een beetje aan moeten wennen. De dagen zijn korter, het voelt donkerder aan en het is een…

by 
disneyland paris winter mickey minny mouse donald duck op kar parade

De winter is vaak seizoen waar we toch een beetje aan moeten wennen. De dagen zijn korter, het voelt donkerder aan en het is een stuk kouder. Maar wist je dat er tijdens de wintermaanden best wel veel leuke dingen om te doen zijn? Ik heb een lijstje gemaakt met leuke dingen om te doen in de winter. Dingen die juist alleen in de winter leuk zijn en waardoor de winterdip mooi op afstand blijft. Hier komen de tips!

Schaatsen

Vorig weekend konden we op sommige plekken al een beetje schaatsen, maar helaas was het van korte duur. En toch is het nog steeds mogelijk om te schaatsen. Er zijn verschillende schaatsbanen waar je nu naar toe kan gaan om het echte winterse gevoel te krijgen. Denk aan ICE Amsterdam of andere grote steden in Nederland. De ijsbanen zijn ook nog eens een stukje minder glad, waardoor je niet zo snel een glibber maakt.

Het zwembad

Het zwembad is heerlijk om naar toe te gaan als het heerlijk weer is, maar ook tijdens de wintermaanden is het heel fijn om in een warm bad te plonsen. Ga lekker ontspannen en vergeet de kou.

Wellness center

Wil je nog net wat meer genieten, dan is een bezoek aan een wellness center perfect om te gaan doen tijdens de winter. Een sauna, Turks stoombad, een massage.

Een pretpark

Tijdens deze tijd van het jaar zijn niet alle pretparken te bezoeken, maar toch zijn er ook pretparken die juist gebruik maken van de winter om er een heel ander thema aan te hangen. Denk bijvoorbeeld aan de “Winter Efteling”. En wat ikzelf echt geweldig vind is Disneyland Parijs. Iets verder reizen, maar vanaf Amsterdam is het ongeveer 3,5 uur reizen met de trein. Valt mee toch?

Ook een bezoekje aan Snowworld is erg leuk om te doen.

Bioscoop, filmhuis of thuisbioscoop

Wanneer het ’s avonds donker is, is het nog veel leuker om de stad in te gaan en een bioscoop of filmhuis te bezoeken. Blijf je toch liever thuis, wees dan creatief in het maken van de ultieme thuibioscoop.

Naar het strand

De wind, de hoge golven, het geluid van de zee en daarna lekker opwarmen met een warme chocolademelk.

Ontdek een nieuwe stad

Ga naar een stad waar je nog niet eerder geweest bent. Het is nu extra gezellig en de Sale is al een beetje aan het beginnen. Een perfect moment om nog snel even een paar leuke Kerstcadeautjes te scoren of jouw kledingkast te vullen.

Mini stedentrip

Stap in de trein en ga er een paar dagen tussenuit. Parijs, Antwerpen, Brussel of een stad in Duitsland. Je bent even helemaal weg en onderweg zie je gelijk ook veel van de omgeving. Tip, neem lekkers mee als souvenir.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *