10x Dingen die je vast te weinig schoonmaakt

Schoonmaken is waarschijnlijk niet jouw favoriete hobby. Het is dat het erbij hoort, maar anders doen we vast allemaal liever andere dingen. Dat geldt ook…

by 

Schoonmaken is waarschijnlijk niet jouw favoriete hobby. Het is dat het erbij hoort, maar anders doen we vast allemaal liever andere dingen. Dat geldt ook voor mij. En als het dan toch nodig is, dan liever met de Franse slag. Maar wist je dat er dan best veel plekken in huis zijn die je over gaat slaan? Of die je misschien wel helemaal nooit schoonmaakt? Ik heb de plekken en apparaten die tijdens het schoonmaken vaak overgeslagen worden onder elkaar gezet. Helaas ben ikzelf ook schuldig en moet ik er meer opletten dat ik bepaalde plekken beter schoonmaak. Dus wil je je huis toch net wat schoner hebben? Check dit lijstje af en toe en je weet zeker dat je huis op en top schoon is!

1. Deurklinken

Deurklinken gebruiken we dagelijks meerdere keren. Het is dan ook meer dan logisch dat hier veel bacteriën op gaan zitten. Maak ze daarom het liefst iedere dag even schoon. Vooral de deurklinken van de wc zijn vaak viezer dan je denkt. Het is dat je niet zo snel ziet dat ze vies zijn, maar anders zou je ze vast vaker schoonmaken. Je zou hiervoor The Pink Stuff kunnen gebruiken om het weer schoon te maken.

2. Lichtschakelaar

Ook een lichtschakelaar raken we iedere dag wel even aan. En maak jij ze altijd schoon? Ook lichtschakelaars (en die op lampen zelf) worden vaak vergeten tijdens het schoonmaken. Mijn kinderen vinden het vaak leuk om de lampen aan te doen, waardoor er wel eens vieze handjes op gaan zitten. Dit zorgt ervoor dat ik ze vaker schoonmaak, maar ook hierin doe je vaak te kort.

3. Afstandsbediening

Afstandsbedieningen kunnen enorm vies worden. Het ligt er een beetje aan of je tijdens het televisie kijken ook aan het eten bent. Want dan wordt een afstandsbediening natuurlijk helemaal vies en vettig. Een doekje erover heen en hij is weer schoon.

4. Muren

De muren bij wastafels en het fornuis worden vaak snel vies. Nu zie je vetvlekken wel snel zitten, maar waterdruppeltjes drogen snel op. Maak daarom ook de muren goed schoon. Oh, en vergeet natuurlijk de vloer niet. Vooral onder een toilet wordt de vloer vaak vergeten. Gelukkig raak je ze niet snel aan, maar toch is het wel zo fris dat ook dit schoon is.

5. Armleuning van de trap

Even naar boven, even naar beneden. We pakken iedere dag de trapleuning vast. Het is goed om deze regelmatig schoon te maken. Toen wij nog witte trapleuningen hadden zag je best snel dat ze vies waren. Inmiddels hebben we houten tapleuningen en moet ik mijzelf er wel aan herinneren om even een doekje langs de leuningen te halen.

6. Handgrepen van de keuken of laden

Het schoonmaken van de keuken is iets dat we waarschijnlijk allemaal dagelijks doen. Even een doekje over het aanrecht, de kraan schoon maken en de vaat wegwerken. Maar vergeet je de handgrepen van de keukenkastjes niet? Deze pakken we vaak ook tijdens het koken even vast en kunnen hierdoor erg vies worden. Denk ook het aan het schoonmaken van andere handgrepen in huis van bijvoorbeeld kasten of laden.

7. Tussen de bankkussens

Een bank kun je vaak snel schoonmaken door er even met de stofzuiger overheen te gaan. Maar heb je losse kussen of zitten er naden tussen de kussens dan zal je zien dat hier ook veel viezigheid tussen kan blijven zitten. Kruimels, stof, zand, misschien wel grotere etensresten. Ga hier ook even goed met de stofzuiger doorheen.

8. De prullenbak

De prullenbak is bedoeld om dingen in te gooien die je niet meer wilt bewaren. Vaak zijn dit ook etensresten. Het kan dus maar zo dat de prullenbak hier erg vies van wordt. Doe daarom ook iedere dag even een doekje over de prullenbak en maak hem ook eens aan de binnenkant schoon. Dit doe ik door er een sopje in te doen en vervolgens het vieze water door de gootsteen te gooien.

9. Tandborstelbeker

Na een tijdje zal je zien dat er een vies laagje in de tandenborstelbeker ontstaat. Dat vind ik zó vies! Dit zijn resten tandplak, tandpasta en water. Niet heel erg lekker. Blegh! En helemaal niet als je de tandenborstelbeker ook nog met meerdere personen deelt. Doe hem even in de vaatwasser en schoon is hij weer.

10. Apparatuur in de keuken en wasmachine

Tenslotte wordt er ook vergeten om keukenapparatuur schoon te maken. En dat terwijl je het waarschijnlijk vaak gebruikt. Ontkalk het koffieapparaat en de waterkoker eens. Doe eens een ovenschaaltje water met citroen in de oven om het extra goed te reinigen. Of stop eens een blokje vaatwasmachinereiniger in de vaatwasser. Daarnaast is het ook goed om de wasmachine eens in de zo veel tijd goed schoon te maken. Heb je geen idee hoe dat moet? Lees dan de tips hoe je een wasmachine reinigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *