10x Deze dingen maak je vast te weinig schoonmaakt

Schoonmaken is waarschijnlijk niet jouw favoriete hobby. Het is dat het erbij hoort, maar anders doen we vast allemaal liever andere dingen. En als het…

by 

Schoonmaken is waarschijnlijk niet jouw favoriete hobby. Het is dat het erbij hoort, maar anders doen we vast allemaal liever andere dingen. En als het dan toch nodig is, dan liever met de Franse slag. Maar wist je dat er dan best veel plekken in huis zijn die je over gaat slaan? Of die je misschien wel helemaal nooit schoonmaakt? Ik heb de plekken en apparaten die tijdens het schoonmaken vaak overgeslagen worden onder elkaar gezet. Check dit lijstje af en toe en je weet zeker dat je huis op en top schoon is!

1. Deurklinken

Deurklinken gebruiken we dagelijks meerdere keren. Het is dan ook meer dan logisch dat hier veel bacteriƫn op gaan zitten. Maak ze daarom het liefst iedere dag even schoon.

2. Lichtschakelaar

Ook een lichtschakelaar raken we iedere dag wel even aan. En maak jij ze altijd schoon? Ook lichtschakelaars (en die op lampen zelf) worden vaak vergeten tijdens het schoonmaken.

3. Afstandsbediening

Afstandsbedieningen kunnen enorm vies worden. Het ligt er een beetje aan of je tijdens het televisie kijken ook aan het eten bent. Want dan wordt een afstandsbediening natuurlijk helemaal vies en vettig.

4. Muren

De muren bij wastafels en het fornuis worden vaak snel vies. Nu zie je vetvlekken wel snel zitten, maar waterdruppeltjes drogen snel op. Maak daarom ook de muren goed schoon. Oh, en vergeet natuurlijk de vloer niet. Vooral onder een toilet wordt de vloer vaak vergeten.

5. Armleuning van de trap

Even naar boven, even naar beneden. We pakken iedere dag de trapleuning vast. Het is goed om deze regelmatig schoon te maken.

6. Handgrepen van de keuken of laden

Het schoonmaken van de keuken is iets dat we waarschijnlijk allemaal dagelijks doen. Even een doekje over het aanrecht, de kraan schoon maken en de vaat wegwerken. Maar vergeet je de handgrepen van de keukenkastjes niet? Deze pakken we vaak ook tijdens het keuken even vast en kunnen hierdoor erg vies worden. Denk ook het aan het schoonmaken van andere handgrepen in huis.

7. Tussen de bankkussens

Een bank kun je vaak snel schoonmaken door er even met de stofzuiger overheen te gaan. Maar heb je losse kussen of zitten er naden tussen de kussens dan zal je zien dat hier ook veel viezigheid tussen kan blijven zitten.

8. De prullenbak

De prullenbak is bedoeld om dingen in te gooien die je niet meer wilt bewaren. Vaak zijn dit ook etensresten. Het kan dus maar zo dat de prullenbak hier erg vies van wordt. Doe daarom ook iedere dag even een doekje over de prullenbak.

9. Tandborstelbeker

Na een tijdje zal je zien dat er een vies laagje in de tandenborstelbeker ontstaat. Dit zijn resten tandplak, tandpasta en water. Niet heel erg lekker. Blegh!

10. Apparatuur in de keuken en wasmachine

Tenslotte wordt er ook vaak OM het keukenapparatuur schoongemaakt. En dat terwijl je het waarschijnlijk vaak gebruikt. Ontkalk het koffieapparaat en de waterkoker eens. Doe eens een ovenschaaltje water met citroen in de oven om het extra goed te reinigen. Of stop eens een blokje vaatwasmachinereiniger in de vaatwasser. Daarnaast is het ook goed om de wasmachine eens in de zo veel tijd goed schoon te maken. Heb je geen idee hoe dat moet? Lees dan de tips hoe je een wasmachine reinigt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *